Pametne kuća nisu više novost, no za sada si malo tko može priuštiti takvo nešto. Kada smo prije koju godinu imali prilike vidjeti kako neke velike kompanije zamišljaju tehnologiju budućnosti, svi smo ostali u čudu.

Naime, njihov je plan da svaku površinu naprave interaktivnom i tako dovedu tehnologiju na svaki vaš korak. Kako to obično biva u današnje vrijeme, stvari se razvijaju i brže nego što možemo zamisliti.

SONY XPERIA TOUCH projektor

 

Nedavno je Sony predstavio svoj Xperia Touch interaktivni projektor, koji može ravnu površinu za čas pretvoriti u zaslon osjetljiv na dodir. Radi se o projektoru koji s male udaljenosti projicira vertikalnu ili horizontalnu projekciju i tako stvara jedan sasvim novi doživljaj.

On može bilo koju ravnu površinu pretvoriti u interaktivni zaslon pomoću kojeg možete igrati igre, dopisivati se s prijateljima ili raditi nešto sasvim treće. Kompatibilan je u potpunosti s Google Play trgovinom, tako da možete koristiti bezbroj aplikacija.

projektor sony XPERIA TOUCH

 

Ono što je jedan od problema jest cijena samog uređaja. Naime, ovaj uređaj će vas stajati ni više ni manje nego 14.993 eura, što je jako velika cijena za jedan tehnološki uređaj.

Projektor će se na tržištu pojaviti u proljeće 2017. godine, odnosno za koji mjesec. Iako svojim karakteristikama očarava, to se ne može reći i za cijenu. Pravo je pitanje, na koji će segment tržišta ciljati i tko će zapravo biti kupci ovog uređaja.

 

 

Piše: D.Ž.

Komentiraj