Kingston HyperX Alloy FPS mehanička gaming tipkovnica je kvalitetna i atraktivna tipkovnica za ljubitelje dugotrajnog igranja, ili za one koji su već složili dobar PC i nedostaje im dobra tipkovnica. To je jedina Kingstonova pounda pod gaming HyperX linijom i kao što samo ime kaže predviđena je za FPS igre.

Ako pucačine i nisu vaša omiljena vrsta igrica, ova tipkovnica je napravljena da traje, i može neumorno obavljati i svaki drugi posao. Cijenom od 700kn jedna je od pristupačnijih u spektru mehaničkih tipkovnica sa pozadinskim osvjetljenjem i Cherry MX prekidačima.

 

Kingston HyperX Alloy FPS

 

Dizajn i značajke

Makar je cijena relativno niska, HypeX Alloy FPS tipkovnica je visoke kvalitete izrade sa čeličnim okvirom, i dolazi sa kvalitetnom opremom koja uključuje, mrežastu putnu torbu, čvrsti i pleteni USB kabel, a vanjski omotač kabela je ispleten od crveno crne tkanine koja je iste boje kao i osvjetljenja na tipkovnici .

HyperX Alloy FPS ne zauzima dodatni prostor, praktički cijelu površinu zauzimaju tipke, s tim da su sve standardne tipke i  nema nikakvih micro tipki.

Tipke su udobno izrađene, i ako želite zamijeniti tipke, lagano se skidaju pomoću alata koji dolazi sa tipkovnicom. U paketu dolaze i zamjense opcionalne “WSAD” tipke za igranje, koje su obojene u crveno, i imaju teksturu tako da ih je lako pronaći i samo sa dodirom, bez gledanja, dok kod zamjenskih brojčanih tipki nema teksture, ali se svejedno ističu crvenom bojom, pa ih nije teško pronaći.

Kingston HyperX Alloy FPS test

 

Cherry MX Blue prekidači imaju zadovoljavajući klik koji pruža trenutnu povratnu informaciju, što je super za gaming, ali je manje optimalno kada koristite tipkovnicu samo za recimo pisanje teksta. Primijetio sam da me tipke malo usporavaju kod pisanja, jer tipke znaju malo odskočiti pa je malo teže prelaziti sa tipke na tipku.

Tipkovnica nije preteška s obzirom na metalan okvir, ali je teža nego uobičajene tipkovnice tako da se ne morate brinuti o pomicanju prilikom intenzivnijeg igranja. Ima u sebi i USB port koji služi samo za punjenje mobitela, tako da možete zaboraviti da čete priključivati npr. miš.

Također nema prostor za odmaranje ruke s obzirom da je dizajnirana da bude prijenosna, s obzirom na torbu i priključni USB. Pozadinsko osvjetljenje je crveno, što je dosta učestalo za tipkovnice koje nemaju RBG osvjetljenje. Pozadinsko osvjetljenje možemo podesiti na 5 razina, isključeno, 25, 50, 75, 100%.

Također ima 6 modova osvjetljenja, mod u kojem su sve tipke stalno osvijetljene, mod breathing (lagano blinkanje, oponaša disanje) mod val (tipke se osvjetljuju s lijeve strane na desnu) odazivni modovi uključuju „trigger“ i „explosion“ gdje se osvjetljenje odaziva na pritisak; kada pritisnemo tipku zasvijetli i onda se polako gasi, dok ostale tipke stvore pulsirajući efekt od zasebne tipke.

 

Kingston HyperX Alloy FPS test

 

Gaming

Tipke na HyperX Alloy FPS lake su za pritisnuti i imaju zadovoljavajući klik. Cherry MX Blue prekidači koje koristi su glasni, što možda neki ne vole, ali ja sam uživao u zvuku i osjećaju tipki. Dok obične tipkovnice se u žaru borbe znaju i micati uokolo, to nije slučaj sa HyperX Alloy FPS, ostala je na mjestu koliko god agresivno sam ju koristio.

HyperX Alloy FPS također ima anti-ghosting i n-key, što je bilo korisno za igre sa vrlo brzim ritmom. Tipke sa teksturom je lako pronaći bez pogleda na tipkovnicu, i u kombinaciji sa crvenim pozadinskim osvjetljenje nudi lijep doživljaj u mračnom okruženju.

Ova tipkovnica vrlo dobro odgovara na pritiske tipki, dok sam igrao Prey na PC-u, vrlo precizno sam mogao pucati, jedion što mi je nakon dužeg igranja zasmetalo da nema mjesta za osloniti ruku.

Kao što sam već napomenuo, nema prilagodljivih tipki, ali to i nije neki problem za FPS gamere, ali treba uzeti u obzir, ako su vam potrebne micro tipke ili ako planirate koristit ovu tipkovnicu na dnevnoj bazi, npr. kod ažuriranje Excel dokumenata.

Trebam spomenuti da je prilagodljivo osvjetljenje zapravo vrlo korisna funkcija na ovoj tipkovnici, jer se mogu osvijetliti samo tipke koje koristite, tako da su mnogo manje šanse da promašite tipku.

 

Zaključak

Ako volite igrati FPS igrice, Kingstone HyperX Alloy FPS bi mogao biti odličan izbor za kupovinu. HyperX Alloy FPS je zapravo izvrstan izbor za sve žanrove igara, koje zahtjevaju brza klikanja i primoravaju vas da ste stalno u pokretu.

S pristojnim skupom značajki s obzirom na njezinu kompaktnu veličinu i njezine CherryMX plave sklopke s beskompromisnim i tradicionalnim osjećajem tipkanja, HyperXova prva tipkovnica je doista impresivna. Ima jako dobar odaziv, ne zauzima puno mjesta na stolu, i tipke sa teksturom pružaju ugodnu prednost, na koju se lako naviknuti.

Izrada je kvalitetna , i ova tipkovnica bi trebala izdržati godine igranja, i vjerovatno nadživjeti i vaše stolno računalo. Naravno prednost je ta što je relativno mala tako da ju je lako strpati u torbu kad je trebate nositi sa sobom. Sve u svemu HyperX Alloy FPS je izvrsna tipkovnica koja kombinira tanak dizajn s više značajki od većine konkurencije.

ZA:

  • Odgovarajuće ključne sklopke za Cherry MX
  • Prilagodljivo crveno pozadinsko osvjetljenje
  • Izvrsna kvaliteta i kompaktan dizajn
  • Zamjenske tipke sa teksturom

PROTIV:

  • MX prekidači su pomalo bučni

Cijena: oko 700kn

Ocjena: 4/5

Piše: F.J.

Komentiraj