Mad Catz, firma poznata po svojim osebujnim, tj. takozvanim velikim miševima sa puno funkcija, dodatnih tipki i razno raznih opcija (od kojih nam hrpa njih nekada uopće nije potrebna). Na testu imamo Mad Catz M.M.O. 7 Black miš. Radi se o izuzetno visokoj klasi gamerskog miša i isključivo je namijenjen profesionalcima, tj. ljudima koji se gamingom bave vrlo vrlo ozbljino.

Nije u šoldima sve

Prvo što ćete kod ovog miša (nažalost) primjetiti je njegova visoka cijena. Od miša iznad 1000 kn očekujete čudesa. Zato zapravo i je za pro ekipu, jer običan korisnik neće cijeniti ono što ovaj miš nudi. Prije svega kada ga izvadite iz kutije, primjetite čvrstoću, masu, snagu, karakter.

Zaista je faca u usporedbi sa klasičnim miševima. Kako mu i sam naziv kaže, namijenjen je prvenstveno za MMO igre. Ukoliko biste putem njegovog softvera išli programirati funkcije za svaku tipku iz makro mogućnosti, mogli biste doći do vrtoglave brojke od 90 različitih funkcija. Za jedan miš, to je zaista puno. Čak i ako ste pro igrač MMO naslova, pitanje je da li ćete doseći takvu brojku.

Ono što je super kod miša je prilagodba veličine i mase uz 5 utega od 6 grama. Moguće je podesiti duljinu i širinu miša, a uz njega dođu i dodatna ležišta različitih veličina kojima je moguće miš još detaljnije podesiti za idealan doživljaj. Sa lijeve strane se nalazi mala „joystick“ tipka sa pet smjerova po X i Y koordinatama.

Vrlo korisno za apsolutno svaki tip igara, posebice za dodatne izbornike i podopcije koje su malo nezgodne za kontrolirati mišem usred nekakve borbe. Zapravo, niste niti svjesni, ali za 1000+ kn dobijete mali miš na mišu, simpatično.

Mad Catz M.M.O. 7 Black

 

MMO nirvana

Mad Catza smo testirali na MMO naslovima World of Warcraft i Star Wars The Old Republic, te na FPS naslovu Bioshock Infinite. Za FPS igre nije nešto spektakularno poseban, osim što DPI tipkom brzo možemo to spustiti na „sniper“ brojku, kako bismo mučki što lakše skidali ekipu sa ogromnom preciznošću.

Sa druge strane, izuzetno nas je iznenadio na MMO naslovima. Jedini problem je zapravo raspored tipki na kojeg zaista treba vremena naviknuti se. Kada prvi put kupite Mad Catz miš, čudno je i drugačije, no sve je stvar navike, problem je što to traje neko vrijeme za razliku od Razerovih ili Logitechovih miševa. Kao i svaki dobar miš, i ovaj ima pozadinsko osvjetljenje koje se može modificirati na paleti od 16+ milijuna boja (RGB), što podiže cjelokupan vizualni dojam.

Svemirski miš. Potpuno druga klasa od svega onoga što inače viđamo. No, ono što je specifično za ovaj miš je to da je isključivo namjenjen pro igračima. Nikako za amatere, pa makar i imali toliko novca za potrošiti na miš.

SPECIFIKACIJE
USB 2.0 gaming MMO miš, 5 x 6g utezi, 2x dodatna ležišta za mali prst, 2x dodatna ležišta za palac, max. DPI 6400, Twin-Eye laserski senzor sa četiri postavke, RGB osvjetljenje, do 90 programabilnih funkcija, 5D button, intuitivni WoW plug-in

USTUPIO  www.madcatz.com

CIJENA 929 KN

ZA: odlična izrada, dodaci, funkcionalnost
PROTIV:  cijena, raspored tipki

OCJENA 4/5

Piše: H.S.

Komentiraj