Poznajemo Roccat kao jedan od vodećih proizvođača visoko kvalitetne gaming periferije. Osim što su najbliža konkurencija Razeru, ističi se iznimno dobrim miševima, tipkovnicama, headsetovima za igrače. ocga puta smo isprobali Roccat Nyth, gaming miš prvenstveno namjenjen za MMO i MOBA igre.

Roccat Nyth: Drugačiji od drugih

Čim ga izvadite iz kutije, shvatite zapravo o čemu je riječ. Miš je srednje veličine, nešto manji od najpoznatijeg MMO miša Razerove Nage. Postoje dva nastavka za desnu bočnu stranu koji drastično mjenjaju ugođaj i samu veličinu miša.

Sa jednim je miš u ruci elegantan poput nekog Logitecha iz G4 serije, dok je sa drugim znatno veći, ali ipak ništa manje elegantan. Jako nam se sviđa ta ideja promjene samo jedne strane, jer time zapravo ne mijenjate glavnu strukturu miša.

Sa lijeve strane miša, odnosno na mjestu gdje se nalazi vaš palac, dovoljno je mjesta za programabilne tipke. Postoj mogućnost konfiguriranja do maksimalno 12 tipki. U čemu je trik zapravo kada kažemo do 12? Na poleđini miša se nalazi tipka “release” kojom vadite van sve programabilne tipke koje se nalaze na samom mišu.

 

roccat-nyth

Uz miš dolazi kutijica u kojoj se nalaze razne veličine drugih programabilnih tipki koje možete staviti na mjesto istih, kako bi dobili manje tipki raznih dimenzija. Svi dijelovi za ovaj miš se mogu ispisati na 3D pisaču, a datoteke za ispisivanje se mogu skinuti sa Roccat službene stranice.

Nyth u sebi ima i osvjetljenje koje se može u RGB color sistemu podešavati do 16 milijuna različitih boja. Osim toga, možete podesiti svjetlost da se prilagođava igri koju igrate, što svakako odlično utječe na cjelokupni doživljaj.

Roccat Nyth: MMO king

Miš smo testirali na FPS, MMO i MOBA igrama. Za početak smo probali FPS, da vidimo kako se miš ponaša na “stranom” području. Nakon raspucavanja u Call of Duty Ghosts naslovu smo zaključili da se miš odlično ponaša u onome za što nije prvenstveno namijenjen.
Nakon FPS naslova smo se okušali u MMO naslovu Star Wars The Old Republic.

Programabilne tipke su ono što ovaj miš svakako čine efikasnim prilikom igranja ovakvih igara. Tu je naravno i visoka rezolucija od 12 000 DPI-ja kojom se vaš lik brzo kreće kroz prostor i analizira cijelo borbeno područje. Tako je i sa MOBA naslovom League of Legends. Brzo kretanje po mapi je vrlo korisno, kao i korištenje spellova koji su servirani na pladnju kada imate custom tipke.

Radi se o vrlo dobrom mišu, no zbog svih performansi i visoke cijene, isključivo ga preporučamo okorjelim gamerima, tj. onima kojima je zaista isplativo izdvojiti takav iznos novca za miš.

SPECIFIKACIJE
twin-tech laserski senzor R1 do 12000dpi, 1000Hz polling rate, 1ms vremenski odziv, 50G akceleracija, 3.8 m/s jedna os, 5.4 m/s obje osi, 16-bit data channel, 72MHz Turbo Core V2 32-bit ARM MCU, 576 kB interne memorije, 1.8 pleteni kabel

USTUPIO:  Instar Informatika (01) 55 99 671, www.roccat.org
CIJENA 899 kn
ZA: inovativne programabilne tipke, funkcionalnost, performanse
PROTIV: visoka cijena
OCJENA:4/5

Piše: H.S.

Komentiraj