Testirali smo Logitechov „najbrži miš na svijetu“ (kako ga oni sami marketinški predstavljaju) G402 Hyperion Fury. Radi se o gamerskom mišu namjenjenom za casual i profesionalno igranje više-manje svih žanrova igara. Mi smo ga, po običaju, testirali u više različitih igara, pa u nastavku teksta možete vidjeti kakav je dojam ostavio na nas.

Logitech G402 Hyperion Fury: Dizajn i ergonomija

Kako to uglavnom bude, dizajn nam se odmah svidio. Standardnim bojama, kvalitetnom izradom uz izdržljiv materijal i sveukupnim primamljivim prvim dojmom. Logitech uglavnom teško razočara bilo kojeg korisnika. Veličina je dobro pogođena, ruka fino leži na njemu, a sve tipke koje se na mišu nude su vrlo praktične za koristiti i taktički su dobro raspoređene.

Ono što krasi ovaj miš je senzor Fusion Engine hybrid.

Radi se o kombiniranoj tehnologiji između Fusion Enginea i onog standardnog Logitech Delta Zero optičkog senzora, čime su dobili miš nevjerojatne brzine do 500 IPS (inch per second). U samom mišu se nalazi i 32-bitni ARM procesor. Zahvaljujući njemu moguće je pohraniti macro funkcije putem popratnog Logitech softvera, tako da ne morate instalirati upravljačke programe na neko drugo računalo, ukoliko miš nosite sa sobom na neki LAN party, gaming turnir ili slično.


G402 posjeduje 8 tipki, a sve ih je moguće iskonfigurirati po vlastitom izboru. Softver je vrlo praktičan, kao i kod ostalih Logitech proizvoda, sve opcije su zaista na dlanu i dostupne su unutar par klikova.

Logitech G402 Hyperion Fury: Brz ko munja

Ono što nas sve najviše zanima jesu performane ovog miša u igrama. Prvo smo se odlučili za test FPS naslova. Odabrali smo Battlefield 4. S obzirom da miš ima on-the-fly DPI tipke, a report rate mu je maksimalno 1ms, sa ovim mišem smo vrlo brzo ostavarili svoje ciljeve. Brzopotezno spuštanje DPI-ja sa 3000 na 240 udaljene mete čini dječjom igrom. Za FPS je miš odličan.

Probali smo ga i na MOBA naslovu League of Legends. Sav taj njegov brzi odaziv i tu se pokazao vrlo korisnim. Kada pričamo o G402 mišu kao najbržem mišu na svijetu, možemo reći da opravdava svoje epitete upravo svim ovim navedenim karakteristikama. Zbog svojih 500 IPS-a smo miš obavezno morali probati i na MMORPG naslovu SW- The Old Republic, gdje se miš pokazao fantastičnim, usprkos nedostatku većeg broja dodatnih tipki, što je uvijek praktično praktično za MMORPG naslove.

Ovo je miš za pobjednike. Preporuka svim gamerima, ali i drugim korisnika koji žele brzinu i preciznost. Vrlo brz, precizan i pouzdan miš koji će bilo kakav detaljan rad na računalu činiti lakšim nego zaista je.

SPECIFIKACIJE
Fusion Engine hybrid senzor, osam programabilnih tipki, DPI tipka „on-the-fly“, 32-bit ARM procesor, report 1 ms, rezolucija: 240 – 4000 dpi, maksimalna akceleracija >16G, maksimalna brzina >500 IPS, USB report rate 1000 Hz (1ms), životni vijek: 20 milijuna klikova, duljina kabla: 2.1m, masa: 144 g, dimenzije: 136 x 72 x 41 mm

USTUPIO  Logitech  www.logitech.com
CIJENA 449 kn

ZA  performanse, dizajn, kvaliteta izrade, softver
PROTIV  isključivo za dešnjake, nema mogućnost podešavanja težine

OCJENA 4/5

Piše: H.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here