Roccat, najviše poznat po svojim atraktivnim miševima i tipkovnicama, radi i ostale stvari koje su bitne kako biste bili najbolji u onome što igrate. Osim što su već dugogodišnji sponzor na raznim gaming turnirima, također rade na tome da podižu kvalitetu i udobnost igranja na što višu razinu.

Da, gaming je postao sport. Kako bi ti profesionalci koji nas gledatelje zabavljaju vrhunskim partijama svakakvih žanrova što bolje funkcionirali, moraju imati i određene podloge za miš. To je faktor koji uvelike utječe na detalje i kvalitetu igranja, posebice ako se radi o delikatnim igrama kao što su FPS ili MOBA naslovi. Taito čvrsto stoji, a miš posebnim tempom klizi po njegovoj površini. Ovdje na testu imamo Roccat Taito podlogu za miš.

U ponudi postoje tri veličine, a mi testiramo onu srednje veličine. Radi se o izuzetno velikoj podlozi, puno većoj nego si zamišljate, iako vam je rečeno da je srednje veličine. Duljine 40 cm i širine 32 cm, Taito će zauzeti veći dio vašeg radnog prostora, no dobit ćete ogromnu površinu za kretanje mišem.

Osjetna je razlika između jedne ovakve i jedne obične kupljene na blagajni tehničkog dućana za 9,99 kn. Miševi koje smo testirali na podlozi su Razer Abysuss, Mad Catz MMO 7 i Sharkoon M51. Miševi apsolutno različitih klasa, no jedno im je zajedničko – kvaliteta rada im je uvećana svima u usporedbi sa prosječnom podlogom.

Ovako nešto preporučamo svim gamerima, ali i običnim korisnicima, no svakako odaberite onu najmanje veličine (265 mm x 210 mm).

SPECIFIKACIJE
dimenzije: 400 x 320 mm (srednja veličina), heat-treated nano uzorak, dugovječni materijal od visokokvalitetnih vlakana, heavy grip

USTUPIO  Roccat, www.roccat.org

CIJENA oko 100 kn

ZA:  kvaliteta podloge, korišteni materijal
PROTIV: cijena

OCJENA 4/5

Piše: H.S.

Komentiraj