Nvidia je lider na području grafičkih kartica i svaki iole bolji igrač video igara u svojim mašinama ima njihovu grafičku karticu. Jasno, za kvalitetno i bezbrižno igranje na računalima od presudne je važnosti grafička kartica, a Nvidia tu već godinama zadovoljava sve potrebe svojih ‘igrača’.

No, s napretkom tehnologije veliki napredak doživljavaju i grafičke kartice, a nedavno je Nvidia predstavila jednu koja će obradovati gotovo svakog tko se razumije u karakteristike koje grafika zahtijeva.

Na nedavno održanoj konferenciji u San Franciscu, čelni čovjek Nvidije, Jen-Hsun Huang predstavio je do sada najbolju grafičku karticu koju je Nvidia ikad proizvela.

Radi se o fantastičnoj kartici, čije karakteristike niti jednog gejmera neće ostaviti ravnodušnim. Kartica nosi naziv GeForce GTX 1080 Ti i nasljednica je kartice GeForce 1080 koju su korisnici jako zavoljeli.

GeForce GTX 1080 Ti dolazi s čak 11 GB RAM-a i to u verziji 11Gbps DDR5X. Prošla generacija imala je samo 8 GB, pa je ova nova grafička kartica deklarirana kao 35 posto bolja od svoje prethodnice.

Prema informacijama koje imamo, ova će nova generacija grafičke kartice koštati 699 dolara. S druge strane, pojavljivanje nove generacije uzrokovat će smanjenje cijene stare generacije GTX 1080 na 500 dolara.

 Piše: D.Ž.

Komentiraj