Mnogi će reći kako igraće konzole nemaju svjetlu budućnost, no vjerojatno se s time neće složiti milijuni igrača koji svakodnevno uživaju u igranju igara upravo na tim uređajima. Iako tržište obiluje nekolicinom kvalitetnih igraćih konzola, mnogi će kao najbolju proglasiti PlayStation. Igraća konzola koja je iza sebe stasala već nekoliko generacija, prilagođava se korak po korak modernom društvu i tehnologiji.

Sony je tako odlučio predstaviti aplikaciju PlayStation Communities koja će biti dostupna na pametnim telefonima, djelovat će zasebno od same igrače konzole. Namjena ove aplikacije je traženje partnera ili protivnika za igranje na PlayStation konzoli. Budući da je igranje putem mreže jako poraslo u proteklim godinama, jasno je da svi igrači traže protivnika koji može zadovoljiti njihove afinitete. Sada će pronalaženje protivnika biti znatno lakše, jer PlayStation Communities omogućava igračima da se druže s drugim igračima, i tako stvore jednu svoju malu zajednicu partnera ili protivnika u igri.

Ovo je već treća aplikacija koja je proizašla iz Sony-ja, a vezna je uz PlayStation platformu. Budući da smo napomenuli da je aplikacija nezavisna o konzoli, to će značiti da svoje protivnike možete tražiti u bilo koje vrijeme na bilo kojem mjestu. Iako ideja uparivanja igrača na ovaj način izgleda vrlo zanimljivo, jasno je kako će mnogi negodovati tom pothvatu. No, uvijek će biti netko za i protiv, a PlayStation Communities mogao bi vam omogućiti da na jednostavan i brz način nađete svojeg potencijalnog protivnika i odigrate s njime jednu-dvije igre.

Komentiraj