Razer nam donosi iznimno dobro osmišljen gamepad koji se odmah svrstava u najvišu klasu dodataka za igranje trenutno dostupnih na tržištu

Već svima poznati Razer ovoga puta nam donosi vrlo zanimljiv gamepad. Radi se o Sabertooth gamepadu za Xbox 360 i PC. Dizajnom je gotovo identičan onom koji dolazi sa Xboom 360, što je već tradicija postala u Razeru. Gamepad nažalost nije kompatibilan sa ostalim konzolama jer CEO Razera Min-Liang Tan ima interesantnu filozofiju, a to je da ne radi nikakvu opremu za platforme i konzole koje osobno ne koristi za igranje. S obzirom da se gospodin Tan još uvijek nije počeo igrati na Sonyevom Playstationu, fanovi istog će se morati još strpiti dok za njihovog mezimca ne dođe neki spektakularan gadget iz velikog Razera.

Po uzoru na Xbox

Kao što smo već spomenuli, Sabertoothov dizajn je 99% inspiriran gamepadom konzole Xbox 360. Isprobali smo naš Sabertooth na toj konzoli čisto radi usporedbe sa njezinim standardnim gamepadom. Razlika baš i nema, pogotovo što se dizajna tiče. Razerov Sabertooth ima nekakve preinake i dodatke, no o tome ćemo kasnije.

Ona glavna razlika je u glavnim tipkama, A, B i X, Y. Xbox gamepad ima standardne tipke, dok Sabertooth te iste imn izvedene po principu klika miša, što zapravo može biti čak i preciznije nego tipke sa klasičnim gumicama. Na poleđini Sabertootha se nalaze tipke koje ne postoje na Xbox gamepadu, dvije tzv. „Shoulder“ tipke, i četiri „Rocking switcha“. Što se ovih switcheva tiče, oni se mogu i maknuti sa gamepada, čisto zbog toga što mogu utjecati i pozitivno i negativno na iskustvo igranja, ovisno o pojedincu.

Razer u kompletu daje i mali torx odvijač kojim za čas skinete rocking switch tipke ukoliko vam smetaju. Ukoliko se gamepad koristi na računalu, nije potrebno instalirati posbne drivere. Računalo će ga prepoznati, Windowsi će automatski povući instalacijski paket, i to je to. Za sve igre koje su predviđene za mogućnost igranja gamepadom, neće biti potrebno niti kontrole namještavati, već su automatski složene čim je gamepad spojen, a igra pokrenuta.

Gamepad bez konkurencije

Testirali smo Sabertootha na igrama Far Cry 4 (PC), Valiant Hearts (PC), I Am Alive (Xbox 360) i Forza Horizon (Xbox 360). Tu se zapravo i nema nešto pretjerano puno za pričati. Xbox gamepad je inače poznat po tome da iz godine u godinu uzima glavne nagrade u kategoriji za najbolji gamepad, a Razer je zapravo napravio samo „ušminkaniju“ verziju dugogodišnjeg šampiona.

Ukoliko želite gamepad detaljnije koristiti na PC-ju, možete ga vrlo jednostavno optimizirati. Na samom uređaju se nalazi mali OLED ekran sa komandnim tipkama gdje se mogu podešavati osjetljivosti oba analogna sticka, što uvelike pomaže ako npr. želite gamepad koristiti za FPS naslov, kao što je recimo Far Cry 4.
Najbolji gamepad na svijetu Razer je učinio još boljim. Svakako preporuka.

SPECIFIKACIJE
2x shoulder multifunkcionalne tipke, 4 promjenjive multifunkcionalne tipke, non-slip gumena površina, USB priključak, pleteni kabel od 3 metra, 2.5mm mikrofonski priključak, masa 288g, OLED ekran za promjenu profila i postavki, kompatibilnost: PC, Xbox 360
USTUPIO
Instar Informatika
(01) 55 99 671
www.razerzone.com
CIJENA 599 kn
ZA
kvaliteta izrade, tipke, dodaci, funkcionalnost
PROTIV
cijena
OCJENA
5/5 (Preporuka)

Komentiraj