Nintendo se odlučio malo zaigrati na tržištu, pa će uskoro na tržištu ponuditi uređaj koji kombinira više različitih segmenata igranja. Mora se priznati kako je ovo bila vrlo hrabra odluka Nintenda, čija konzola više ne nalikuje na ono što smo navikli.

Dugo se u Nintendu kovao plan, kako zagospodariti tržištem igraćih konzola. Nakon što su na projektu NX proveli jako puno uloženih sati, čini se kako je Nintendo Switch napokon spreman za lansiranje na tržište. Radi se o uređaju koji će pružiti jedan novi užitak igranja ljubiteljima igara. Službeno, konzola bi na tržište trebala doći u ožujku 2017. godine, a kako će ovaj novi koncept odjeknuti među igračima tek ćemo vidjeti.

O čemu se zapravo radi? Konzola Switch predstavlja hibrid između kućnog uređaja koje možete preklopiti na TV i uživati u igranju i prenosivog uređaja kojeg možete igrati gdje god poželite. Switch je sastavljeni od tri osnovna dijela, što mu omogućuje upravo da se mijenja ovisno o potrebi igrača. Glavni dio jako je sličan tabletu i on je zapravo mozak cijelog uređaja. Na njega se nadovezuju dva kontrolera koji se mogu odvojiti ako je to potrebno, a treći dio je postolje koje služi za punjenje, ali istovremeno omogućava da se konzola pretvori u uređaj za igranje putem TV-a.

Što se tiče samih karakteristika hardvera, za sada još nema dostupnih informacija. Čini se da će ovim novim konceptom Nintendo pokušati zauzeti neki dio tržišta na kojem još nisu. Ideja se sama po sebi nameće kao dobra, no pitanje je da li je realizacija toliko uspješna i kako će krajnji igrači reagirati ne to.

Komentiraj