Nintendo je prošle godine privukao puno pažnje svojim igrama, koje su nas podsjetile na neke davne dane kojih se svi nostalgično sjećamo. Igre su postigle sjajne rezultate i njihova popularnost donijela je kompaniji lijepu financijsku sliku. Za kvalitetnu financijsku sliku pobrinula se i prije toga konzola Wii koja je ušetala u domove diljem planeta.

No, nasljednik te konzole nije naišao na tako dobar odaziv, pa je Nintendo shvatio da mora napraviti neki novi uređaj. Nastala je tako konzola Switch, koja bi trebala donijeti jednu novu revoluciju igranja.

Cilj Nintenda je pružiti igračima ali i svim ostalim ljudima zanimljiv i inovativan način igranja. Konzola se može koristiti kao mobilna, a istovremeno se može i rasklopiti i prikopčati na TV, te putem njega igrati igre. Donosi svojevrsnu revoluciju, a povodi se time da je mobilno igranje sve popularnije.

Iako se vjerovalo kako će konzola stajati 250 dolara, njezina je cijena ipak nešto viša. Cijena konzole Switch na američkom će tržištu iznositi 300 dolara. Do sada nismo bili upoznati ni s informacijom kada konzola kreće na tržište, ali sada je i to razriješeno. Odabran je simboličan datum 3.ožujak, koji bi mogao donijeti svojevrsnu revoluciju u svijet igranja. Pitanje je hoće li se to zaista dogoditi?

Komentiraj