Sony Playstation s godinama se pretvorio u najzvučnije ime u svijetu igraćih konzoli. Definitivno velike zasluge za uspjeh mogu pripisati i PlayStation Network platformi koja omogućuje korisnicima da se druže i zajedno igraju igre putem interneta. No, do sada se pokazalo kako platforma ima velikih problema sa sigurnošću, nakon što je već više puta na nju bio izveden hakerski napad.

Ovih dana pojavila se informacija kako je hakerska grupa OurMine uspjela ponovo upasti u PlayStation Network i srušiti sve sigurnosne barijere na tom putu. Uz upad na samu platformu, hakeri su provalili i u Twitter račun PlayStationa, gdje je ova vijest ujedno i objavljena.

OurMine

 

Srećom po Sony, OurMine je skupina bijelih hakera, koji ne žele nanositi štetu, već upozoravaju na propuste. Tako su Sony-ju poručili da im se što prije javi kako bi ih upoznali s propustima i kako bi podigli sustav sigurnosti platforme na jedan viši nivo.

ps network platform hacked

 

Sony se za sada nije očitovao o navedenom problemu, no vjerujemo kako će ovi sigurnosni problemi biti uskoro uklonjeni (ukoliko postoje).

Piše: D.Ž.

Komentiraj