PočetnaHardverFoto-videoEdnet Dash Cam 87230

Ednet Dash Cam 87230


Mala kamera velikih mogućnosti za snimanje svakodnevnih prometnih situacija u kojima se nalazimo

Trend koji je preplavio Ameriku i Rusiju je ugradnja kamera u automobile koje snimaju vašu vožnju do neke destinacije. Snimke koje dobijete najčešće se koriste za uvid ukoliko se je dogodila prometna nesreća i za zanimljive reakcije drugih sudionika u prometu. Internet je prepun takvih snimaka, nekima od njih se smijemo, a putem nekih od njih možemo i ponešto naučiti.

Piše: Nenad Kubat

Auto snimalica

Ednetova kamera se vrlo jednostavno montira na prednje vjetrobransko staklo. Ekran od 2 inča vam pomaže da jednostavno podesite vidljivi kut snimanja (od 120°) na poziciju koja vam odgovara. Snimku možete pregledati na samom uređaju, na računalu i direktno na televiziji preko HDMI priključka.

Kamera posjeduje vlastitu bateriju koja omogućava snimanje u vremenu od 60 minuta, nakon toga potrebno ga je spojiti na auto punjač. Prilikom testiranja koristili smo Patriot 16 Gb class 10 micro SD karticu koja je ispunila sve potrebe kamere za spremanje do 100 minuta snimke u visokoj rezoluciji.

Možete odabrati između 1080p ili 720p rezolucije, a ukoliko je veća rezolucija manje stane materijala na memorijsku katicu. Kada se popuni cijela memorija kamera počinje brisati najstariju snimku i nastavlja snimanje u unaprijed postavljenim intervalima od 1/2/3/5/10 minuta. Ukoliko želite neku snimku sačuvati uključite SOS mod koji zaključava snimku i ne dozvoljava ponovno snimanje preko nje.

Kameru možete ručno pokrenuti u mod snimanja i ugasiti, ali će vam tijekom vremena to se činiti naporno, zbog toga postoje još dvije opcije koje će vam u tome pomoći. Prva je da se kamera samostalno upali ukoliko primijeti kretanje ispred nje, a druga opcija je da se kamera samostalno uključi nakon 5 sekundi od paljenja automobila i isključi nakon 15 sekundi od kada ugasite automobil (ova opcija je jedino moguća kada je kamera povezana sa auto punjačom).

Jednostavna i funkcionalna

Kamera pruža mnogo opcija podešavanja kao što je zumiranje snimke, snimanja zvuka unutar kabine, postavljanje datuma i sata na snimci, snimanje fotografija u razmaku 2,5 i 10 sekundi u veličini do 12MP, podešavanja ekspozicije, ISO, boje, bjeline i kvalitete same fotografije. Kamera posjeduje dvije LED žarulje koje pomažu prilikom snimanja u izrazito mračnom okruženju.
Prebacivanje snimaka možete obaviti preko čitača kartica ili priloženog USB kabla na računalo, a samu kameru kada je spojena na računalo možete koristiti i kao web kameru.

Kameru smo također isprobali i na automotodromu Grobnik gdje vozači učestalo snimaju svoju vožnju, naknadno pregledavaju snimke da uvide svoje vozačke pogreške i da ih pokušaju drugi put izbjeći napredujući prema boljem prolaznom vremenu kruga. Kamera je ispunila sva naša očekivanja.

SPECIFIKACIJE
Snimanje 1920×1080 / 1440×1080 / 1280×720 AVI format, slike do 12MP JPG, kut snimanja 120°, ekran 2 “, priključci HDMI,USB, microSD kartica minimalne brzine class 6, max 32 Gb, temperatura korištenja od 0 do 45°C

USTUPIO
Šmit Electronic
(044) 68 07 04
www.ednet-europe.eu

CIJENA
600 kn

Za
kvaliteta snimke, mogućnosti podešavanja vlastitim potrebama, jednostavna montaža

PROTIV
trajanje baterije, zahtjeva nabavku memorijske kartice, potrebno ju je svakodnevno uklanjati iz vozila zbog mogućnosti provale

OCJENA
4/5


RELATED ARTICLES

1 komentar

  1. protiv*
    u nekim EU zemljama kao i kod nas strogo zabranjene moze se platit kazna ak vas uvate da snimate zato nije za preporuku jedino na svoju odgovornost ako ocete da platite kaznu cca 1000kn u njemackoj mislim i vise a mogu vas jos privatno tuziti i trazit vise jer ste ih snimali bez njihovog odobrenja! Zalosno je sto to nije spomenito u tekstu jer ako nesto predstavljate onda bar napisite da nije u skladu s zakonom u nekim zemljama kao i kod nas(nasa policija za sada ne kaznjava ako snimate).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular