Command & Conquer: Red Alert je drugo po redu izdanje real-time strateške igre iz Command & Conquer serijala, koje je objavljeno u listopadu 1996.

Ovo je ujedno i prva igra iz Red Alert pod-serijala koji ima alternativnu priču u odnosu na glavni Command & Conquer serijal.

Red Alert i njegova priča se dešavaju prije događaja iz Command & Conquer-a, u alternativnoj povijesti u kojoj je Sovjetski Savez napao Istočnu Europu i započeo novi rat protiv preostalih europskih zemalja i SAD-a.

Kada je igra predstavljena 1996. godine, bila je hvaljena od strane fanova i kritičara zbog intuitivnog korisničkog sučelja i gameplay-a koje je bilo ispred svog vremena. Nove, nesvakidašnje značajke uvedene u novom Command & Conquer Red Alert uključuju mogućnost izdavanja više naredbi, kreiranje i postavljanje više jedinica u jednu grupu jednostavnim povlačenjem i odabirom, kao i više frakcija sa različitim snagama i slabostima. Ove značajke su od tada postale standard za ovaj žanr igrica.

Command & Conquer Red Alert

 

Command & Conquer: Red Alert je također sadržavao single player kampanju i bio je jedan od prvih igrica koje su nudile kompetitivne multiplayer modove. Single player kampanja sadrži različite puteve do pobjede ovisno o tome koja frakcija se koristi. Single player kampanja sadržava žive akcijske sekvence koje su postale glavna osobina u gotovo svim Command & Conquer igrama.

Multiplayer mod u Command & Conquer Red Alert je osnovni sukobni mod gdje igrači odabiraju frakciju i suočavaju se protiv maksimalno osam drugih igrača.

 

Dostupnost Command & Conquer Red Alert i besplatno preuzimanje

Command & Conquer Red Alert je izvorno objavljen za Windows 95/MS-DOS kao puno komercijalno/maloprodajno izdanje od strane Westwood Studios. Westwood Studios je kupljen od strane Electronic Arts i potom zatvoren nekoliko godina kasnije. Electronic Arts i dalje drži autorska prava na Command & Conquer serijal video igara.

U kolovozu 2008. godine Electronic Arts je predstavio Command & Conquer: Red Alert kao freeware koji se poklopio sa izdavanjem Command & Conquer: Red Alert 3 i 13. obljetnicom početka serijala C & C.

Electronic Arts više ne nudi Command & Conquer Red Alert ili bilo koju drugu C & C igru besplatno na promotivnoj download stranici kreiranom 2008. godine, ali su dopustili da ostane freeware. On se trenutno nudi za besplatno preuzimanje na brojnim web stranicama obožavatelja, a najpoznatije su Redalert1.com i CnCNet.org/.

Osim toga, izvorni multiplayer hosting servis više nije podržan, ali CnCNet.org nudi hosting za Red Alert, kao i za niz drugih Command & Conquer igara koje su također izdane kao freeware.

Servisi koje nudi CnCNet.org su potpuno besplatni i financirani od donacija. Dodatne informacije u vezi ovoga, kao i upute za instalaciju i dostupne igre se mogu naći na njihovim stranicama slijedeći linkove u nastavku.

 

Command & Conquer Red Alert 3 linkovi za besplatno preuzimanje

Linkovi za preuzimanje Command & Conquer Red Alert:

RedAlert1.com
CnCNet.org
AllGamesAtoZ.com

 

U vezi Command & Conquer serijala

Command & Conquer serijal real time strateških igara sadrži ukupno 20 naslova koji uključuju puna izdanja, kao i ekspanzije. Prva igra iz serijala, Command & Conquer, je predstavljena 1995. godine, a posljednji Command & Conquer Tiberium Alliances je predstavljen 2012. godine.

Electronic Arts je obećao da će se serijal nastaviti, ali do sada je budućnost franšize i dalje misterija. Najnovija aktivnost na razvoju serijala je bila za Command & Conquer: Generals 2, ali to je obustavljeno još 2013. godine.

Najnovije glasine u vezi serijala pokazuju da je Electronic Arts odustao od serije unatoč popularnosti CNCNet-a i broja igara koje se nalaze i igraju tamo. Ipak nije nemoguće da se serijal vrati i ako ste ljubitelj ove evergreen igrice i želite se informariti o njoj kroz najnovije vijesti, glasine, modove i ostalo, posjetite CNCNZ.com koji nudi puno Command & Conquer informacija, vijesti i sadržaja.

 

Igre iz Command & Conquer Red Alert pod-serijala

Command & Conquer Red Alert serijal igara uključuje tri puna PC naslova i pet ekspanzija predstavljenih od 1996. do 2009. godine. Igre slijede alternativnu povijest koji je nastala kada je Albert Einstein putovao natrag kroz vrijeme u 1946. i eliminirao Adolfa Hitlera.

Dok su namjere bile dobre i Drugi svjetski rat sa Njemačkom je bio izbjegnut, to je u konačnici dovelo do invazije Europe od strane Staljina i Sovjetskog Saveza 1950. godine Upravo ta pozadina i sukob koji se dešava u serijalu prvenstveno čine sukob između SAD-a i SSSR-a.

Serijal je poznat po svojim jedinstvenim i znanstveno-fantastičnim jedinicama i tehnologiji, kao i dual single player kampanji i robusnom kompetitivnom multiplayer modu.

Piše: D.M.

Komentiraj