Pokemon Go je igra koja je obilježila 2016. godinu. Otkada se pojavila na tržištu uzela je masu ovacija i zaludila hrpetinu ljudi. Gotovo je nevjerojatno koliko se rapidno raširio trend igranja ove igre i koliko je problema izazvala u životima mnogih pojedinaca.

Svojim inovativnim konceptom i kontrakcijom s virtualnom stvarnošću stvorila je u mnogima od nas ovisnost i to do te mjere da nas je pokrenula pa smo se počeli gibati, šetati pa čak i trčati. E da, teško je zamisliti nešto što je imalo ovako velik odjek na masu ljudi.

No, kako to obično biva svaki trend polako počinje gasnuti. Dogodilo se to i s Pokemon Go igrom. Doduše broj igrača diljem planete još je uvijek velik, ali daleko je to od onog početnog uzmaha kada je svako naš susjed ganjao Pokemone po parku.

Da bi ponovo malo uzburkali vode, razvijatelji Pokemon Go igre odlučili su u javnost pustiti novu nadogradnju koja nam donosi čak 80 novih pokemona.

Mnogi pokemon tragači žele u svojoj kolekciji imati sve Pokemone pa je ovo povremeno puštanje novih nadogradnji s novim pokemonima pravi mamac da se mnogi igrači ponovo uključe u igru. I dok smo svi mi polako zaboravili na Pokemon Go euforiju, jasno je da diljem svijeta milijuni ljudi još uvijek hvataju svoje nove male virtualne ljubimce.

Stoga, svaka nova nadogradnja pruža im novo i zanimljivo iskustvo, a nama daje dodatni poticaj da se s vremena na vrijeme prisjetimo dana kada smo luđački trčkarali parovima i ulicama.

Piše: D.Ž.

Komentiraj