Igra li vaše dijete satima igrice na mobitelu i tako troši bateriju vašeg Androida? Nemate Android mobitel, ali biste rado probali igrati odličnu igricu koju ste igrali na android mobitelu od prijatelja?

Za to ne morate nužno imati Android uređaj za igranje Android igrica, jer ako znate kako pokretati Android igrice na osobnom računalu, svoj Windows stroj možete pretvoriti u Android arkadnu mašinu.

Emulatori služe kao posrednici između Android aplikacija i vašeg PC-a. Android emulatori i simulatori su neophodni za pokretanje Android aplikacija i igrica na PC-u (Windows XP, 7, 8, 8.1, i 10).

Kako igrati Android igrice na PC-u

 

BlueStacks
BlueStacks

#1. BlueStacks: Android emulator koji je besplatan i lako se instalira. Jednom kad ste ga instalirali, možete pokretati BlueStack u zasebnom prozoru na vašem Windows sučelju. Omogućava vam povezivanje s Google Play Store preko kojeg možete instalirati aplikacije i igre.

Možete koristiti i Cloud opciju koja se nalazi u ovoj aplikaciji, a kojim možete sinkronizirati aplikacije na vašem telefonu ili tabletu s BlueStacks programom na vašem računalu. Kako biste mogli koristiti ovaj dodatak, morate instalirati BlueStacks cloud connect na vaš Android mobitel, a kad se sinkroniziraju, aplikacije se mogu instalirati izravno s clouda.

 

Genymotion
Genymotion

#2. Genymotion : Ovaj program je prilično zanimljiv zbog svoje brzine i dodataka, pa je najbolja alternativa BlueStacksu. Omogućava drag and drop instalaciju aplikacija i igara, a svaku aplikaciju ili igru možete isprobati na velikom ekranu. Podržava i sustav senzora i open GL.

 

#3. Manymo : Ovo je emulator koji radi preko web preglednika, pa ga ne morate instalirati kako biste njime pokretali Android aplikacije i igrice. Pomoću ovog emulatora možete ugraditi razne Android aplikacije ili igrice na bilo koju web stranicu.

 

Windroy
Windroy

#4. Windroy : Emulator koji se instalira jednim klikom i lako se koristi. Radi izravno na Windows arhitekturi jer je ona mngo brža i podržava 3D igre. Aplikacije možete instalirati preko direktorija za instalaciju i stavljanja .apk datoteka u Windroywindroy_rootdataapp mapu.

 

Droid4X
Droid4X

#5. Droid4X : Ima neke prikrivene značajke poput predinstalirane trgovine s aplikacijama. Prilično je brz, ne blokira prilikom rada i omogućava vam prilagođavanje vaše tipkovnice kao upravljača.

Andyroid-Andy OS
Andyroid-Andy OS

#6. Andyroid-Andy OS : Ovaj emulator podržava neke jedinstvene dodatke koje drugi Android emulatori ne podržavaju, poput korištenja telefona kao daljinskog upravljača tijekom igranja igara i ARM podrške.

Aplikacije možete izravno instalirati u vaš emulator preko desktop preglednika vašeg računala. Andyroid je napredna alternativa Genymotionu jer oba programa zahtijevaju VirtualBox za instalaciju u sustav.

 

#7. Live Android : Čitavi operativni sustav za Android igre i aplikacije koji se može pokretati zasebno na prijenosnom ili stolnom računalu. Možete ga pokrenuti i u VMware ili VirtualBoxu kako biste testirali Android aplikacije i igre.

Android X-86
Android X-86

#8. Android X-86 : Desktop verzija Android OS-a koja prirodno radi na AMD i Intel procesorima. Možete je instalirati baš kao i Windows ili Linux sustave na vaša X-86 računala.

Podržava uređaje poput Del Inspiron Mini Duo, Samsung Q1U, ASUS Eee računala, Viliv S5, Lenovo ThinkPad X61 i Viewsonic Viewpad 10. Možete ga instalirati i na virtualni disk pomoću VMware ili VirtualBox.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here