Ljeto je u punom mahu, temperature su se ponovno ”popele” na ne baš najugodnijih 35 i više stupnjeva, što znači da je najbolje vrijeme za kupanje, sunčanje i sve one aktivnosti koje se već rade na plažama, bazenima, jezerima i gdje već naši čitatelji povode ljetne praznike.

No, vrlo vjerojatno postoji i onaj ”kritičan” broj čitatelja koji su odlučili u odmoru od plaže i kupanja/sunčanja nešto i odigrati. S obzirom da se ljeto 2017 bliži svome vrhuncu, to u isto vrijeme znači da nam se bliži mjesec izlazaka velikog broja dosta kvalitetnih naslova.

Kolovoz je počeo, a s njime došle su i nove igre koje treba odigrati. Srpanj isto tako nije bio mjesec ”za baciti” jer su i prošlog mjeseca izašli neki vrlo kvalitetni naslovi vrijedni pažnje.

 

Final Fantasy XII The Zodiac Age

 

Neki od tih naslova su Final Fantasy XII: The Zodiac Age (igra u kojoj je trebalo istražiti politikom zamršeni svijet Ivalice te mnoštvo dungeona koja su bila prepuna čudovišta, oklopa i svega onoga za čime pravi poznavatelj RPG žanra žudi), Splatoon 2 (igra koja je imala podjednako zabavne co-op kao i kompetitivne multiplayer modove igre) te Pyre (vizualno impresivan RPG naslov koji u sebi objedinjava strategiju i borbu, a radi se o igri koja je razvijena od strane istog developera koji je odgovoran za Bastion and Transistor igru).

Kolovoz je započeo sa zasad sedam odličnih naslova koji su vrijedni pažnje i na koje bi itekako bilo dobro ”baciti oko.” Sonic Mania označava pobjedonosni povratak ikonskog plavog ježa u svom klasičnom 2D-u, čime se Sonic u ”starom ruhu” vraća na nove konzole. Uncharted: The Lost Legacy je u biti DLC ”stand-alone” igra koja nas upoznaje sa lovcem na blagopo imenu Chloe Frazer.

Mario + Rabbids Kingdom Battle je dobro znani Nintendov naslov s kojim nam Nintendo vraća našeg dobrog, starog Marija na nove konzole u nove avanture. Koji su ostali naslovi koje smo vam pripremili te hoće li u kolovozu broj sedam biti sretan broj – saznajte u nastavku!

 

Hellblade Senua's Sacrifice

 

  1. Hellblade: Senua’s Sacrifice

Platforme: PC, Playstation 4

Datum izlaska: 08.08.2017.

Hellblade je igra u kojoj možemo vidjeti kombinaciju akcije i avanture koja je razvijena od strane developera Ninja Theory (istog onog developera koji je odgovoran za razvoj igre Enslaved: Odyssey to the West).

 

 

Hellblade je uvelike inspiriran sjevernjačkim i kelstskim mitologijama; glavni i ujedno igrivi lik u igri je ratnica po imenu Senua, čiji je zadatak probiti se kroz svijet koji je zaposjednut njezinim vizijama koje su iz nekog razloga postale žive. Naslov će biti dostupan za Windows računala i PS4.

 

Sonic Mania

 

  1. Sonic Mania

Platforme: PC, PS4, Xbox One

Datum izlaska: 15.08.2017.

Sonic serija se Sonic Mania igrom želi vratiti svojim korijenima. Za sve one koji ne znaju o čemu se u Sonic igrama radi, riječ je o platformskoj, 2D skakutalici koja je svoju slavu počela ostvarivati još na Segi Genesis. Sonic Mania je nastavak Sonic & Knuckles igre, što znači da će igrač u ovoj igri moći preuzeti ulogu Sonica, ali i još nekih drugih likova kao što su Knuckles i Tails.

 

 

Igra je kombinacija starih i novih levela, a glavni cilj je pobjeda nad zlim Doktorom Robotnikom.

 

Uncharted The Lost Legacy

 

  1. Uncharted: The Lost Legacy

Platforme: PS4

Datum izlaska: 22.08.2017. (u Europi 23.08.)

Ono što je prvotno bio samo DLC za Uncharted 4 sada je ”izraslo” u ”stand-alone” igru u kojoj će se igrači usredotočiti na pretotagonisticu po imenu Chole Frazer (lika koji je u biti suprotan lik od Nathana Drakea iz igre Uncharted 2: Among Thieves). Slično kao i sve ostale igre iz serije i novi ”nastavak” Uncharteda je kombinacija akcije iz trećeg lica sa elemetima platformera.

 

 

Svaku razinu igrač će trebati prijeći na način da na što bolji način iskoristi sposobnosti igrivog lika koji se može penjati, skakati i šuljati (šuljanje je posebno važno jer protiv više protivnika odjednom igrač nema baš prevelike šanse).

 

Absolver

 

  1. Absolver

Platforme: PC, PS4

Datum izlaska: 29.08.2017.

Absolver je igra u kojoj je najveći naglasak na strategiju i strateški način razmišljanja. Igra je po nekim stvarima slična Ubisoftovoj For Honor kao i Capcomovom PS2 naslovu God Hand. Borba je ”srž” ove igre, a da biste se znali boriti kako treba potrebno je svoje vještine borbe dovesti do savršenstva. Svaki set pokreta je moguće naknadno namjestiti i prilagoditi, slično kao i stavove prilikom izvođenja drugačijih napada.

 

 

Najvažnija stvar u ovoj igri koja će igraču donijeti pobjedu jest uspješna kombinacija obrambenih poteza, napada i protunapada. U Absolveru će igrać moći svoje sposobnosti usporediti sa protivnicima koji su kontrolirani od strane AI-ja ili ostalih igrača. Co-op mod je također podržan.

 

Mario + Rabbids Kingdom Battle

 

  1. Mario + Rabbids Kingdom Battle

Platforme: Nintendo Switch

Datum izlaska: 29.08.2017.

Super Mario se ovom igrom još jednom vratio na malene ekrane. Kingdom Battle je u biti prijelazni naslov koji u sebi objedinjava Ubisoftovu Raving Rabbid seriju sa Marijom, Luigijem, Peachom i Yoshijem u XCOM stilu. Mario i njegova svita imaju zadatako proći kroz mnoštvo nivoa koji su inspirirani okolišima koji podsjećaju na Kraljevstvo Gljiva (iliti Mushroom Kingdom).

 

 

Svi ljubitelji Super Mario avantura će i s ovom igrom doći na svoje. Šteta što je zasad novi Mario dostupan samo na Nintendo Switch konzoli.

 

Yakuza Kiwami

 

  1. Yakuza Kiwami

Platforme: PS4

Datum izlaska: 29.09.2017.

Yakuza Kiwai je u biti remake starog naslova za Playstation 2 koji se zvao samo Yakuza. Nova priča, stari likovi, novi zapleti i borbe na kakve smo već naviknuli je ono što nas očekuje u ”novome ruhu” stare igre.

 

Life is Strange Before the Storm, Episode 1

 

  1. Life is Strange: Before the Storm, Episode 1

Platforme: PC, PS4, Xbox One

Datum izlaska: 31.08.2017.

Before the Storm je u biti predstavak mini-serije Life is Strange. Before the Storm nam govori o Chloe i o njezinoj povezanosti sa Rachel Amber. Slično kao i u originalu i ovdje će igrači istraživati zadane okoliše kroz priču, biti u interakciji sa NPC-ovima te u konačnici donositi odluke koje će biti od kritične važnosti za tijek priče.

 

 

Za razliku od originala, Chloe nema moći s kojima može utjecati na mijenjanje vremena i jedino na što se može osloniti jest njezina povezanost sa Rachel da bi se na taj način izvukla iz svih ”škakljivih” situacija.

Piše: I.H.

Komentiraj